Tampereen Napapiiri ry on pirkanmaalaisten lapsiperheiden vertaistukea ja virkistystoimintaa tarjoava yhdistys, jonka toiminta alkoi vuonna 2000, kun tamperelaiset lapsiperhejärjestöt etsivät yhteistä tilaa ja yhteistyömahdollisuuksia. Toiminta perustuu vapaaehtoistyöhön ja on poliittisesti ja aatteellisesti sitoutumatonta. Se käsittää neuvolatyötä täydentäviä synnytysvalmennuskursseja, imetystukiryhmiä, eri elämäntilanteissa olevien äitien tukiryhmiä, teemailtoja, vauvamusiikki ja -tanssitoimintaa, erilaisia käsityöpiirejä jne. Viikoittain Napapiirin toiminnassa käy yli sata aikuista lapsineen. Napapiiri toivottaa kaikki tervetulleiksi mukaan toimintaan, yhdistyksen jäsenyys ei ole pakollista. Lisätietoja saat myös osoitteesta tampereennapapiiri[at]gmail.com.

Napapiirin arvot

Tampereen Napapiiri on perheiden kohtaamispaikka, tervetuloa mukaan! Tärkeimmät arvomme ovat:

VERTAISTIETO JA –TUKI

Pidämme tärkeänä kävijöiden omaa kokemusta, vertaistietoa ja keskinäistä tukea. Lisäämme tietoa erilaisista lastenhoidon ja kasvatuksen vaihtoehdoista.

VAPAAEHTOISUUS

Toimintamme on vapaaehtoistoimintaa ja lähtöisin kunkin omasta innostuksesta. Kutsumme kaikki mukaan! Jokainen voi vapaasti päättää, mihin, miten ja minkä verran osallistuu.

KUNNIOITTAVA KOHTAAMINEN

Suhtaudumme ymmärtäväisesti ja kunnioittavasti kaikkiin, lapsista aikuisiin. Kunnioitamme ja tuemme perheiden omia valintoja. Kunnioitamme myös ympäristöä.

SITOUTUMATTOMUUS

Napapiirillä käyminen ei edellytä jäsenyyttä, sitoutumista tai jotain tiettyä suuntautumista. Emme edistä Napapiirillä minkään tietyn poliittisen, uskonnollisen tai kaupallisen tahon asiaa. Napapiirillä toimimme sen arvojen hengessä.

TAMPEREEN NAPAPIIRI – Vapaasta tahdosta yhdessä tehden oman ja toisten perheiden tueksi!

Itseohjautuvuutta ja itseluottamusta

Tampereen Napapiirin toiminta eroaa muusta kerhotoiminnasta itseohjautuvuutensa ansiosta. Napapiirillä ei ole toimistoa, vahtimestaria eikä siivoojaa, vaan tilojen käyttäjät ottavat vastuun siistimisestä, materiaalien hankinnasta ja muista toimintaan liittyvistä asioista. Vanhemmat saavat Napapiirin tapaamisissa toisistaan tukea ja itseluottamusta perustaa oman osaamisensa mukaan harrastuskursseja. Vauvoja ja taaperoita ei ”parkkeerata” sivuun, vaan he keikkuvat mukana toiminnassa. Lapsen kanssa harrastaminen katkaisee arkipäiväistä puurtamista.

Hallituksen rooli

Yhdistyksen hallitus muun muassa ylläpitää jäsenrekisteriä ja toimintakalenteria, hoitaa tilavaraukset ja maksuliikenteen sekä pyrkii kehittämään toimintaa ja markkinointia. Hallitus kokoontuu tarpeen mukaan. Hallituksen jäsenet valitaan vuosikokouksessa keväisin.

Yhdistyksen säännöt

Säännöt löytyvät alla olevasta pdf-tiedostosta.

Tampereen Napapiiri ry:n säännöt