Koronapäivitys 29.11. ja kutsu mukaan keskusteluun

Koska Pirkanmaan koronatilanne pahenee nopeasti ja tällä hetkellä suositellaan, että kaikkien yksityistilaisuuksien järjestämistä vältetään, Napiksen hallitus on päättänyt, että ajalla 1.-31.12. toimitilat eivät ole käytössä. Kävijöiden ja aktiivien turvallisuus ja terveys on meille ensisijaisen tärkeää.

Kulunut vuosi on ollut yhdistykselle haastava, ja etenkin näin 20-vuotisjuhlavuonna on raskasta todeta, että ellemme pian keksi uusia keinoja jatkaa yhdistyksen tarkoituksenmukaista toimintaa ja pitää toimitilamme käytössä, voimme pian joutua tekemään vaikeita päätöksiä koskien Napapiirin tulevaisuutta. Yhtenä vaihtoehtona hallitus on pohtinut toimitilasta luopumista.

Kutsumme nyt kaikki aktiivit, kävijät ja toiminnasta kiinnostuneet mukaan ideoimaan, miten Tampereen Napapiiri ry pidetään elinvoimaisena! Keskustelua käydään WhatsApp-ryhmässä, ja jos haluat kantaa kortesi kekoon, laita hallitukselle viestiä osoitteeseen hallitus@tampereennapapiiri.fi tai pingaa meitä Facebookissa. Kaikki ideat, ajatukset ja ehdotukset ovat tervetulleita!

Koronatilannepäivitys 25.11.2020

Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä on 24.11.2020 linjannut, että yli 10 hengen yksityistilaisuuksia ei toistaiseksi suositella järjestettäväksi ja pienemmissäkin tilaisuuksissa käytetään maskeja, elleivät turvavälit toteudu.

Näin ollen Napapiirin tiloissa järjestettäviin kokoontumisiin suositellaan toistaiseksi aikuisten määrän rajausta enintään 10 henkeen ja aikuisille maskin käyttöä. Seuraa oman ryhmäsi tiedottamista aiheeseen liittyen!

 

Syksyn kuulumisia

Syksyn sateet ovat saapuneet, ja poikkeukselliset olot Suomessa ja maailmalla jatkuvat. Tässä Napapiirin syksyn kuulumisia:

Yhdistys täyttää 20 vuotta

Tampereen Napapiirin historia juontaa juurensa 20 vuoden taakse! Vallitsevista poikkeusoloista johtuen juhlat jäävät nyt pitämättä, mutta juhlimme, kun tilanne sen sallii. Haluamme kiittää kaikkia vapaaehtoisia, toiminnassa mukana olevia aktiiveja ja kävijöitä kuluneista vuosista. Ilman teitä ei Napista olisi. Poikkeuksellisista oloista huolimatta haluamme myös kutsua pirkanmaalaiset äidit, isät ja  isovanhemmatkin mukaan varmistamaan, että 20-vuotiaan yhdistyksen tarina jatkuu!

Syksyn ryhmät ja koronatilanne

Hallitus seuraa kokoontumisille asetettuja paikallisia suosituksia. Tällä hetkellä Pirkanmaalla suositellaan, että yksityistilaisuuksia ei toistaiseksi järjestetä yli 50 hengelle ja pienemmissäkin tilaisuuksissa käytetään maskeja, elleivät turvavälit toteudu. Napapiirin kävijöille suosittelemme hyvää käsi- ja yskimishygieniaa sekä mahdollisuuksien mukaan maskin käyttöä. Muistathan, että Napikselle ei saa tulla, jos on vähänkin oireinen! Suosittelemme kaikkia kävijöitä lataamaan Koronavilkun.

Ryhmien kokoontumisista saat tietoa oman ryhmäsi Facebookista tai  kalenteristamme.

Vapaaehtoisia kaivataan

Sekä TENS-lainaamotiimi että rintapumppuvuokraamo etsivät uusia vapaaehtoisia! Roolit eivät ole suuren suuria, ja niitä voidaan muokata kunkin elämäntilanteen ja jaksamisen mukaan. Jos kiinnostuit, ota yhteyttä hallitus at tampereennapapiiri.fi!

Vuokraa Napis omaan käyttöön

Syntymäpäiväjuhlat, pikkujoulut tai lähipiirin kokoontuminen tulossa? Napapiirin tilat voi nyt vuokrata edulliseen hintaan omaan käyttöön!

Tila on vuokrattavissa aikoina, jolloin vakituiset ryhmät eivät kokoonnu. Vuokra-aika on 4 tuntia (sisältää vuokraajan tekemän loppusiivouksen). Hinta on Napapiirin jäsenille 40€ ja muille 70€.

Voit pyytää valokuvia tilasta tai tehdä varauksen sähköpostitse:  tilavaraukset at napapiiri.fi.

Mukaan Napiksen toimintaan?

Yksi Tampereen Napapiirin arvoista on vapaaehtoisuus. Toimintamme pyörii täysin vapaaehtoisvoimin, ja toivotamme kaikki innokkaat tervetulleeksi oman mielenkiintonsa, jaksamisensa ja ajankäyttönsä mukaan!

Nyt etsimme erityisesti vastuuhenkilöitä seuraaviin rooleihin:

Pumppuvuokraamon hoitaja

Rintapumppuvuokraamo kaipaa uutta hoitajaa edellisen palatessa työelämään elokuussa. Jos haluat kuulla lisää tehtävästä, laita viestiä pumput at tampereennapapiiri.fi !

Napapiirin 20-vuotisjuhlakomitea

Napapiiri täyttää tänä vuonna 20 vuotta! Meillä on haussa muun muassa juhlallisuuksien suunnittelun ja yhdistyksen historiikin tekemisen  vastuuhenkilö(t). Jos sinulla on ideoita, ota yhteyttä hallitukseen info at tampereennapapiiri.fi.

Muu rooli, kerro siitä meille

Jos sinulla on jokin erityistaito tai halu kehittyä jollain alueella, kerro siitä meille rohkeasti! Tekemistä kyllä riittää, joten ota yhteyttä ja muokataan yhdessä itsellesi sopiva rooli.

Napapiirillä pääset mukaan supermukavaan porukkaan, eikä missään tehtävässä tarvitse pelätä jäävänsä yksin. Toiminnassa saa erinomaista kokemusta esimerkiksi projektinhallinnasta, tapahtumien järjestämisestä ja viestinnästä, joten aika ei varmasti mene hukkaan urasuunnittelun näkökulmastakaan. Napapiiri toivottaa kaikki tervetulleiksi mukaan toimintaan, eikä yhdistyksen jäsenyys ole pakollista.

Äitiysjoogaa elokuussa!

Äitiysjoogaa neljän kerran kurssi Napapiirillä 5.8.-26.8. keskiviikkoisin klo 18-19.

Joogan lempeät liikkeet auttavat rentoutumaan, parantavat ryhtiä, torjuvat stressiä ja väsymystä, venyttävät ja vahvistavat kehoa sekä auttavat valmistautumaan synnytykseen. Mukaan voi tulla missä kohtaa raskautta tahansa, aikaisempaa kokemusta joogasta et tarvitse.

Jääthän flunssaisena kotiin.

Jos koronatilanne muuttuu, kurssi voidaan  järjestää myös etänä (Facebook-livenä).

Lämpimästi tervetuloa ❤️

Lisätiedot ja ilmoittautumiset 

minna.vuorenmaa at live.com

Napiksen tilat auki!

Tampereen Napapiiri jatkaa toimintaansa normaalisti kesäkuun alusta lähtien. Suosittelemme vahvasti ryhmille tapaamisia ulkona, kun sää sallii. Napapiiriin tiloja saa myös käyttää, kunhan hygieniasta huolehditaan erityisellä tarkkuudella. Napapiirin tapaamisiin ei saa tulla sairaana, joten kaikki oireet, myös mahdolliset nenänvuotamiset ja pikkuflunssat, sairastetaan ensin kotona loppuun asti.

Suosittelemme, että ryhmät keräävät yhteystiedot kävijöiltään ja antavat nimilistan jokaisen kokoontumisen jälkeen hallituksen tiedoksi sähköpostilla, jotta saamme helpotettua mahdollisten COVID-19 -tartuntojen jäljittämistä. Tietoja luovutetaan ainoastaan viralliselle jäljittäjätaholle kysyttäessä.

Ihanaa alkanutta kesää toivotellen

Napiksen hallitus

Online-joogaa touko-kesäkuussa!

Touko-kesäkuussa on tarjolla mammajoogaa Facebook-liven kautta! Näin ohjaaja Minna Vuorenmaa kertoo kurssista:

Ohjaan mammajoogaa eli joogaa raskaana oleville keskiviikkoisin klo 18-18.45 ajalla 20.5.-10.6.2020 Facebook-liven kautta. Tallenteet jäävät Facebook-ryhmään, ja ne ovat käytössäsi kesäkuun loppuun saakka. Ryhmässä voi vaihtaa ajatuksia ja tuntemuksia muiden ryhmäläisten kanssa. Voit myös kommentoida harjoituksia ja esittää kysymyksiä, vastaan parhaani mukaan.

Olen koulutukseltani sairaanhoitaja ja joogaopettaja. Tunti perustuu rauhalliseen hathajoogaan. Kurssin hinta on 30 € . Järjestän kurssin yhteistyössä HNV:n (Hämeen naisvoimistelijat) kanssa.

Ilmoittautumiset ja lisätiedot  minna.vuorenmaa at live.com.

Kevätkuulumisia

Koronavirustilanteen johdosta joka puolella eletään täysin poikkeuksellisia aikoja. Myös Napapiirin helmikuussa valittu hallitus on täysin uuden edessä: Napiksen toimitilat ovat toiminnan keskeinen kulmakivi vertais- ja tukiryhmineen, kursseineen ja muine tapaamisineen, ja kahvi- ja käyttömaksut ovat kattaneet suuren osan vuokrakuluista. Nyt, kun kaikki ryhmät ja kokoontumiset on peruttu poikkeusolojen ajaksi, olemme koittaneet keksiä muita keinoja tukea perheitä ja saada toimintaamme jatkuvuutta. Jos sinulla on ideoita tai toiveita, olethan meihin yhteydessä!

Lainaamot

Rintapumppu-, kantoliina- ja TENS-lainaamot jatkavat toimintaansa normaalisti. Huomioithan erityisen hyvän hygienian käsitellessäsi vuokralaitteita, jotta vuokraaminen on kaikille turvallista!

Vertaistukiryhmä Facebookissa

Polkaisimme pystyyn Tampereen Napapiirin etävertaistukiryhmän Facebookissa. Ryhmässä voit esimerkiksi tarjota tai pyytää apua tai etsiä juttukaveria, jos kotonaolo alkaa puuduttaa. Liity mukaan!

Olethan jo jäsen?

Toivomme, että kaikki Napiksen toiminnassa mukana olevat ja toimintaamme muuten kannattavat liittyvät jäseneksi ja täten tukevat Napiksen tarinan jatkoa. Ja vaikka olisitkin jo jäsen, voit kannatuksen nimissä maksaa jäsenmaksun uudelleenkin! Ohjeet liittymiseen täällä (vanhan jäsenen ei tarvitse täyttää jäsenlomaketta uudelleen). Arvomme 30.6.2020 kaikkien jäsentemme kesken herkkukorin.

Some-viestinnän tekijä haussa

Kaipaamme apua some-viestintämme tekemiseen. Tässä roolissa saat käyttää luovuuttasi ja vaikuttaa siihen, miten Napis viestii. Yksin ei kuitenkaan tarvitse puurtaa, vaan tukenasi on Napista suurella sydämellä luotsaavien huipputyyppien joukko. Jos sinulla on Facebook (ja miksei muutkin kanavat) hallussa ja haluat mukaan Napiksen viestintäporukkaan, ota yhteyttä!

 

Koronavirus ja Napapiirin toiminta

Päivitys 12.3.2020: Napapiirin hallitus suosittelee, että kaikki tiloissa järjestettävät ryhmät perutaan toistaiseksi. Seuraa oman ryhmäsi ilmoittelua esim. Facebookissa.

11.3.2020: Varmastikaan kukaan ei ole voinut välttyä tiedolta, että koronavirus pyörii myös Pirkanmaalla voimakkaana. Tampereen Napapiirillä jatketaan toimintaa koronaviruksesta huolimatta ainakin toistaiseksi, mutta seuraamme tilannetta.  Korostamme hyvää käsihygieniaa ja muistutamme, että Napapiirille ei saa tulla sairaana. Vältäthän vierailua Napapiirillä myös, jos lähipiirissäsi on mahdollinen koronainfektio.

THL:n koronavirustietoa

« Vanhemmat postaukset