Milloin: kuukauden viimeinen tiistai klo 17 – 19 (tarkemmat tiedot alla)

Hinta: noin 2 e / perhe vuokrakulujen kattamiseksi

Järjestäjä: Tampereen Napapiiri

Lisätietoja: tampereennapapiiri (at) gmail.com

Facebook: Tampereen Napapiirin Lukupiiri


Tervetuloa perhettä, lapsuutta, vanhemmuutta ja kasvatusta käsittelevien kirjojen lukupiiriin, joka kokoontuu kerran kuussa aina kuukauden viimeisenä tiistaina kello 17. Jokaisella kerralla käsitellään keskustellen kävijöiden toivomaa kirjaa ja sen herättämiä ajatuksia. Tarkoituksena on jutella rennossa tunnelmassa kirjan aihepiiristä ja sen liepeiltä halutessa omaankin perhe-elämään peilaten, ei niinkään käydä kirjoja tarkasti läpi. Osallistuminen ei edellytä mitään pohjatietoja, ja mukaan voi tulla vaikka käsiteltävä kirja olisikin lukematta. Mukaan sopii tulla myös vaikka vain yksittäiselle kerralle oman kiinnostuksen mukaan. Lapset voi tietenkin ottaa mukaan, vaikka varsinainen ohjelma onkin aikuisille.

Kevään 2018 kokoontumiset

HUOM: Ovet auki klo 17, yhteinen keskustelu aloitetaan 17:30!

To 4.1.2018 klo 17-19: Satu Irisvik & Jenni Utriainen: Kuinka kasvattaa diginatiivi.
– Suurin osa lapsista viihtyy tabletin tai älypuhelimen parissa jo paljon ennen kouluikää vanhempiensa mallin mukaan. Miten siihen tulisi suhtautua?
Lisäksi kootaan kevään kirjalista, ota mukaan omat ehdotuksesi!

Ti 30.1.2018: Erja Korteniemi-Poikela & Raisa Cacciatore: Portaita Pitkin. Lapsen ja nuoren seksuaalisuuden kehittyminen.
– Kuinka suhtautua 7-vuotiaan rakkaushaaveisiin? Miten tunteista puhutaan? Miten oikea ystävä tunnistetaan? Miten seurustellaan? Portaita pitkin -kirja tekee näkyväksi kaikki ne jännittävän ihanat tunneaskelmat, lasten tykkäämiset ja nuorten ihastumiset, jotka tapahtuvat paljon ennen seksikokemuksia.

Ti 27.2. klo 17-19: Daniel Goleman: Tunneäly. Lahjakkuuden koko kuva.
– Tunteet vaikuttavat ajatteluun, päättelyyn, keskittymiseen, muistiin, huomion ohjaamiseen ja toimintaamme. Tunnetaidot vaikuttavat myös stressinhallintaan, henkiseen jaksamiseen ja mielen hyvinvointiin. Jokainen voi tulla taitavammaksi tunteiden ymmärtämisessä ja hallinnassa, oppia tekemään järkevämpiä valintoja ja päätöksiä sekä lisätä elämän hallintaa ja elämästä nauttimista.

Ti 27.3. klo 17-19: Wolf Kankare: Miska Pähkinä JA Wolf Kankare: Kettujumala palelee.
– Sarjakuvaa liukuvista identiteeteistä ja sukupuoli-identiteettikriisistä.

Ti 24.4. klo 17-19: Anna Tommola & Sanna Häkkilä: Rauhoita ja rohkaise. Apua lapsen stressitilanteisiin.
– Mikä lasta kuormittaa, miten kuormitus näkyy ja miten lasta voi auttaa stressitilanteessa? Sekä lapsen että aikuisen stressinsäätelyn taitoja on mahdollista vahvistaa.

Ti 29.5. klo 17-19: Koko Hubara: Ruskeat tytöt.
– Ensimmäinen suomenkielinen kirja ruskealta tytöltä ruskeille tytöille. Esseekokoelma pohtii sukupuolen, etnisyyden ja luokan vaikutusta elämään, oletuksiin ja kohtaamisiin.