Milloin: Joka kuun 2. maanantai klo 17-19 (tarkemmat tiedot alla)

Hinta: Noin kaksi euroa / kerta / perhe (vuokrakulujen kattamiseksi)

Järjestäjä: Kiintymysvanhemmuusperheet ry

Lisätietoja: tuikku.pirhonen (at) gmail.com

Facebook: KiVa ry Tampere, KiVa perhekahvila Mantelipuu


KiVa-perhekahvila Mantelipuu on Kiintymysvanhemmuusperheet ry:n perhekahvila Tampereella, Tampereen Napapiirillä (Kaalamonaukio 2).

Rennossa iltakahvilassa on aina vanhemmille hyvää seuraa ja vertaistukea sekä lapsille leikkiseuraa ja puuhaa. Kasvatuksen ja perhe-elämän monenlaisia aiheita pohdiskellaan erityisesti kiintymysvanhemmuuden näkökulmasta. Ei ilmoittautumista.

Teeman mukainen keskusteluhetki aloitetaan klo 17:30 pienellä johdannolla aiheeseen, minkä jälkeen teemasta jutustellaan yhdessä. Koko kahvilan ajan tilassa on mahdollisuus jutusteluun, omien eväiden lämmittämiseen ja syömiseen sekä vapaaseen leikkiin. Tarjolla on teetä, kahvia ja keksejä, ja tilasta löytyy mikro, jääkaappi ja astioita. Kävijöiltä toivotaan parin euron kahvimaksua tilavuokran kattamiseksi. 

KiVa-kahvilassa saat myös lisätietoa Kiintymysvanhemmuusperheet-yhdistyksen toiminnasta.

Kevään 2018 kertojen aiheet

12.2. Aktiivinen kuuntelu. Kuinka kuunnella lasta (tai ketä tahansa kanssaihmistä) niin, että keskinäinen ymmärryksenne ja kunnioituksenne kasvaa. Sopii myös tiukkoihin tilanteisiin!

12.3. Päivähoito, kotihoito, muu – mihin lapsi hoitoon ja missä vaiheessa? Omalle perheelle sopivan ratkaisun löytäminen voi mietityttää, sillä jokaisella hoitomuodolla on omat haasteensa ja etunsa. Tarjolla keskustelua, vinkkejä ja vertaistukea ilman paineita ja painostusta.

9.4. Armollisuus itselle. Vanhemmuuteen kohdistuu paineita sekä ulkopuolelta että omista odotuksista. Kun perhearki ei soljukaan täydellisesti, kuinka selvitä pettymyksistä, asettaa sopivia odotuksia, hyväksyä epätäydellisyys ja löytää iloa lapsiperhe-elämästä?

14.5. Lempeän kasvatuksen teemaviikko: tunnekasvatus. Miksi tunnekasvatus on tärkeää? Mitä tunnetaidot ovat ja miten niiden kehittymistä tuetaan? Yhteistä pohdintaa ja vinkkien jakoa. Teemakerta on osa Kiintymysvanhemmuusperheet ry:n valtakunnallisen Lempeän kasvatuksen teemaviikon ohjelmaa.

11.6. KiVa kirjavinkkaus. Esittelyssä kiintymysvanhemmuuden näkökulmasta hyväksi havaittuja kirjoja. Tule kuuntelemaan ja jakamaan omat vinkkisi.