Milloin: kuukauden viimeinen keskiviikko klo 17 – 19

Hinta: Noin kaksi euroa / kerta

Järjestäjä: Tampereen Napapiiri

Lisätietoja: info at tampereennapapiiri.fi

Facebook: Tampereen Napapiirin isien ja lasten kahvila


Kerran kuussa kokoontuva kahvila isille ja kaikenikäisille lapsille. Kahvilassa pääsee tutustumaan muihin isiin ja lapset saavat leikkiseuraa. Tarjolla on kahvia ja pientä purtavaa. Kokoontumiset kuukauden viimeisenä keskiviikkona klo 17 – 19 Napapiirillä.  

”Moni on kysellyt mitä siellä isä-kahvilassa tapahtuu. Konseptisuunnittelu on nyt viety niin pitkälle, että nimi kertoo kaiken: siellä on isiä, lapsia ja kahvia. Keitä isiä ja keitä lapsia, ei voi etukäteen tietää. Kahvi on Saludoa, todennäköisesti liian laihaa ja tarjoillaan pahvimukista. Posliinimukin saa jos itte tiskaa sen.

Suurin osa ajasta mennee vaipanvaihtoon, kaatuneen mehun pyyhkimiseen, tappelun selvittämiseen, pyllyn pyyhkimiseen, unkarin kielisen puoliksi syödyn pahvikirjan lukemiseen seitsemään kertaan, nenän pyyhkimiseen, Pet Shop -muovikoiran onkimiseen lapsen kurkusta, kengistä tulleen kuran pyyhkimiseen, kyynelten pyyhkimiseen, pöydän pyyhkimiseen ja jonkun muun pyyhkimiseen.

Jos kaikelta tältä pyyhkimiseltä ja muulta satut törmäämään kellaritilassa johonkin toiseen isään, niin voi sanoa vaikka ”moi” ja aloittaa jonkinlaisen vähäsanaisen keskustelun joka etenee hitaasti ja jossa on hieman liikaa taukoja. Ei oo mikään pakko keskustella kestovaipoissa synnyttämisestä, kantoliinassa imettämisestä tai lapsentahtisesta mistä lie. Voi vaikka puhua iskuporakoneista, aluvanteista, Tapparan puolustuksesta, Plevnan oluista, singolla ampumisesta, HDMI-piuhoista, uuden iPhonen optisesta kuvanvakaajasta, Rapalan vieheistä, level 3 dragoneilla hyökkäämisestä tai penkkipunnerruksen pakkotoistoista. Paitsiosäännön, jääkiekon että jalkapallon, saattaa keskustelukumppani hyvinkin ymmärtää.

Pakko ei oo puhua lainkaan. Voi olla hiljaakin ja nauttia hiljaa mielessään siitä että joku muukin on kerrankin pukenut lapselleen pyjaman housut ja paitakin on väärinpäin.

Siinäpä se. Kertauksena siis: laihaa kahvia, juroja isiä, liian meluisia lapsia ja erinäisten sotkujen pyyhkimistä. Tervetuloa vaan! Keskiviikkona nähdään siis Napiksella.”