Psykologi Tino Korpelan terveiset vauvaobservoinnista kiinnostuneille perheille:

”Opiskelen lapsi- ja nuorisopsykoterapeutiksi ja etsin opintoihin kuuluvaa vauvaobservointia varten vauvaperhettä vuoden mittaiseen jaksoon. Käytännössä observointi tarkoittaa sitä, että opiskelija käy kerran viikossa ensimmäisen vuoden ajan perheessä havainnoimassa vauvan kehitystä. Hyvä jos pystyisimme tapaamaan ensimmäisen kerran jo ennen vauvan syntymää. Toiveena olisi, että vauva on perheen ensimmäinen, mutta tästä on mahdollisuus joustaa. Perheen tulisi olla mahdollisimman tavallinen, tarkoittaen, että perheessä on molemmat vanhemmat eikä perheessä olisi mitään vakavaa problematiikkaa.

Havainnoinnissa seurataan vauvan normaalikehitystä. Aikataulu on joustava, ja havainnointiaika on mahdollista sovittaa sellaiseksi, joka sopii perheen arkeen mahdollisimman hyvin.

Olen koulutukseltani psykologi ja työskennellyt paljon lasten ja perheiden parissa. Toiveena on, että havainnointi tuo iloa perheelle ja esimerkiksi mahdollisuuden jakaa vauvan kehitykseen liittyviä kokemuksia.

Jos kiinnostuit, otathan suoraan yhteyttä, niin kerron lisää!”

Ystävällisesti,

Tino Korpela

sähköposti: tino.korpela@tuni.fi