Napapiirin sankarit -tapahtuma on kutsu kaikille, jotka haluavat, että Tampereen Napapiiri ry:n toiminta jatkuu. 

Tampereen Napapiiri ry on pirkanmaalaisten lapsiperheiden vertaistukea ja virkistystoimintaa tarjoava yhdistys, jonka toiminta alkoi vuonna 2000, kun tamperelaiset lapsiperhejärjestöt etsivät yhteistä tilaa ja yhteistyömahdollisuuksia. 

Yhdistys mahdollistaa esimerkiksi sen, että on tila, jossa järjestää kahviloita, tapaamisia ja kursseja. Napapiirillä käyminen ei edellytä jäsenyyttä, sitoutumista tai jotain tiettyä suuntautumista. 

Yhdistyksen toiminta perustuu täysin vapaaehtoistyöhön eikä palkattua henkilökuntaa ole. Jokainen voi vapaasti päättää, mihin, miten ja minkä verran osallistuu. Toiminta eroaa muusta kerhotoiminnasta itseohjautuvuutensa ansiosta. Napapiirillä ei ole toimistoa, vahtimestaria eikä siivoojaa, vaan tilojen käyttäjät ottavat vastuun siistimisestä, materiaalien hankinnasta ja muista toimintaan liittyvistä asioista.

Yhdistyksellä on joukko ihania, aktiivisia vapaaehtoisia, jotka hoitavat muun muassa kantovälinelainaamoa, tens-lainaamoa, rintapumppuvuokraamoa ja jäsenrekisteriä. Aktiivit järjestävät kantovälineopastuksia ja toimivat doulina. Ryhmänvetäjät avaavat ovet, keittävät kahvit ja huolehtivat paikan siisteydestä muun muassa ei-binääristen vanhempien tapaamisissa, doula-illoissa, isien ja lasten kahvilassa, kantokahvilassa, kirjapiirissä, KiVa-kahvilassa, kansainvälisissä kahviloissa, lukupiirissä, taaperokahvilassa ja synnytysteemailloissa. 

Lisäksi yhdistyksellä on niin ikään vapaaehtoisista koostuva hallitus, joka huolehtii muun muassa tilavarauksista, markkinoinnista ja viestinnästä, laskutuksesta, maksuliikenteestä ja kirjanpidosta, toiminnan organisoinnista sekä tilan kunnossapidosta. 

Vuosi lähenee loppuaan ja on aika miettiä millaisena ja millä edellytyksillä Napiksen toiminta jatkuu vuonna 2019.

Näin ollen kutsumme sinut, Napiksen kävijä tai toiminnasta kiinnostunut, mukaan. Tavataan Napapiirin sankarit -tapahtumassa Napiksella keskiviikkona 22.8.2018 klo 16:30 alkaen ja tehdään yhdessä yhdistyksestä toiveidemme mukainen.  

Juuri sinua tarvitaan!